Voorbereid op de Toekomst

Groepenkast

In een tijdperk waarin elektrische installaties in woningen steeds complexer worden, is een goed ontworpen groepenkast van cruciaal belang. Dit geldt met name als we denken aan recente toevoegingen zoals zonnepanelen (PV), warmtepompen en laadstations voor elektrische voertuigen (EV). Onze collega’s voeren een grondige groepenkastcontrole uit om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de gelijktijdige belasting van deze elementen. Een incorrect ontwerp kan resulteren in ongewenst afschakelen of erger nog, brandgevaar.

Aanpassen of Vervangen: Wat is de Beste Optie?
Als de huidige groepenkast nog aan te passen is volgens de geldende NEN 1010 normen, dan bieden wij de benodigde componenten aan om dit te realiseren. Dit omvat onder andere remautomaten, hoofdschakelaars of aardlekautomaten. Als aanpassingen niet toereikend zijn, adviseren we een volledige vervanging. Dit geeft je niet alleen een groepenkast die aan alle huidige normen voldoet, maar ook een die klaar is voor de toekomst. Bijvoorbeeld, als je ooit besluit een elektrische auto aan te schaffen, dan is je groepenkast hierop voorbereid.
Klaar Voor De Toekomst: Een Stap Vooruit
Een nieuwe groepenkast van Made4Solar is ontworpen met de toekomst in gedachten. Deze biedt een grotere capaciteit om hogere stromen aan te kunnen. De behuizing is speciaal ontworpen om toekomstige uitbreidingen te accommoderen. Met een krachtige hoofdschakelaar en aardlekautomaten zijn onze groepenkasten volledig toegerust op de groeiende behoeften van moderne huishoudens.
Remautomaten: Bescherming tegen Overbelasting
Een remautomaat is (waar nodig) een onmisbare schakel om overbelasting te voorkomen en je groepenkast te beschermen tegen schade. Het treedt in werking wanneer het vermogen de veilige limieten overschrijdt, en schakelt de installatie uit om schade te voorkomen.
Hoofdschakelaar: Veiligheid Eerst
De hoofdschakelaar maakt het mogelijk om de gehele installatie in één keer spanningsloos te maken. Dit is niet alleen handig voor onderhoudswerkzaamheden, maar ook van cruciaal belang bij calamiteiten.
Aardlekautomaten: Complete Beveiliging
Een aardlekautomaat biedt een uitgebreide bescherming tegen kortsluiting, lekstroom en overbelasting. Het is een integraal onderdeel van de elektrische beveiliging in gebouwen en woningen.

Hoge normen en eisen

In een tijd waarin elektrische systemen steeds geavanceerder worden, is een goed ontworpen groepenkast van essentieel belang. Bij Made4Solar zorgen we ervoor dat jouw groepenkast aan de hoogste normen voldoet, nu en in de toekomst. Neem gerust contact met ons op voor een grondige groepenkastcheck en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om jouw woning klaar te maken voor de toekomst!

Kom in contact
Wij helpen je graag!

Contactgegevens
Telefoon +31 (0)162 748 193
E-mail info@made4solar.nl

Adresgegevens
Made4Solar B.V.
Kerkdijk 15, 4921 XC Made

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Onderwerp
Je bericht